Over ons

HH Producties is een creatief en avontuurlijk theaterbureau. Onze standplaats is Amsterdam, de wereld is ons speelterrein.

<p>Sinds 1998 trekken we samen met <a href="https://www.hhproducties.nl/producties">[inter]nationale theater- en circusgezelschappen</a> de wereld over. We strijken neer waar mensen naar magie, verwondering en verbinding hunkeren. Kortom: overal. Op festivals, in theaters of tenten. In de natuur, op straat of pleinen.</p>

HH Producties

HH Producties is een creatief en avontuurlijk theaterbureau. Onze standplaats is Amsterdam, de wereld is ons speelterrein.

Sinds 1998 trekken we samen met [inter]nationale theater- en circusgezelschappen de wereld over. We strijken neer waar mensen naar magie, verwondering en verbinding hunkeren. Kortom: overal. Op festivals, in theaters of tenten. In de natuur, op straat of pleinen.

Maar aan daverend applaus gaat veel vooraf. In dat voorland kom je HH Producties tegen. Wij werken samen met gezelschappen, verkennen hun behoeftes, stippelen een koers uit. Vervolgens gaan we on the road. Met drie gidsen: onze kennis, kunde en contacten.

De tocht kan langs coproducenten, residenties of locaties voeren. Langs alles wat het gezelschap nodig heeft om te kunnen excelleren. De kortste weg naar applaus kan bijvoorbeeld een regisseur of coach zijn. Maar ook zakelijke ondersteuning of schrijfkracht bij een subsidie-aanvraag voorkomt omwegen. Onderweg checken we regelmatig de koers. Als het nodig is, stellen we hem bij.

Niet onbelangrijk: we leggen de lat hoog. Simpel, daar is-ie voor gemaakt. Voor gezelschappen, organisatoren en programmeurs zijn we dan ook een sterke partner. Zorgvuldig, bezield en betrouwbaar. Een ander kenmerk is onze oplossingsgerichtheid. Kwestie van optimisme, dwarsdenken en wendbaarheid.

Bij die grondhouding hoort ook grenzeloze nieuwsgierigheid. Elk jaar ziet ons team zo’n tweehonderd voorstellingen, in binnen- en buitenland. Als ze ons kippenvel bezorgen, ontregelen of verrassen, dan weten we: raak! Zo’n ontdekking delen we graag met een groter publiek. We vinden niets leuker dan een programma samenstellen of een volledig nieuw concept ontwikkelen. De opdrachtgevers: festivals en events.

Huub Heye, Tanja Ruiter en Joana Gispert Bendicho vormen de vaste kern van HH Producties. Ons team krijgt steun van freelancers en internationale stagiair[e]s.

Wij zijn hier, jij daar.

Maar als je van kwaliteit en avontuur houdt, is de kans groot dat onze paden elkaar zullen kruisen. Tot dan.

Tanja Ruiter (© HHP)
Huub Heye (© HHP)
Joana Gispert Bendicho (© HHP)